diumenge, 3 de març del 2024

MIRÓ-PICASSO


Miró-Picasso

L'exposició Miró-Picasso és un projecte conjunt i únic de la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso de Barcelona, Joan Miró i Pablo Picasso, que van mantenir una estreta amistat durant més de cinquanta anys, van escollir Barcelona per llegar la seva obra en forma de centres d'art monogràfic.

La mostra s'organitza al voltant de sis grans eixos cronològics i temàtics i reunirà un conjunt de més de 250 obres de col·leccions públiques i privades d'arreu del món amb l'objectiu d'exposar, un al costat de l'altre, dos artistes que van transformar l'art del segle XX. amb veu pròpia i una intensitat plàstica sense precedents. Des del moment en què es van conèixer l'any 1917 a Barcelona fins als seus últims projectes monumentals, com l'episodi del Pavelló de la República Espanyola a París el 1937 o l'interès per la tècnica ancestral de la ceràmica, el visitant també descobrirà com aquests dos artistes i amics. Van compartir molts moments transcendentals de la seva carrera.

Miró-Picasso forma part dels actes de la Festa de Picasso 1973-2023, que inclou un total de 50 exposicions dedicades a Picasso que tindran lloc arreu del món entre la tardor de 2023 i la primavera de 2024.


Mont-Roig, l´església i el poble. Oli sobre tela, 1919 Joan Miró


Dona en la nit, Joan Miró


Gran nu en una butaca vermella - Picasso, 1929


El bes, Picasso, 1925