dilluns, 25 de març del 2024

BARCELÓ. CERÀMIQUES: Tots som grecs

BARCELÓ. CERÀMIQUES: Tots som grecs (Exposició a La Pedrera)
Miquel Barceló i la seva ceràmica. Són protagonistes de la retrospectiva més completa de l'obra ceràmica de l'artista mallorquí que s'ha presentat fins ara a Barcelona. Un total de 107 peces, que inclouen ceràmiques, pintures i quaderns.
Barceló mostra amb les seves obres un estil metafòric i naturalista, a partir de la tridimensionalitat que li ofereix la ceràmica. Objectes que presenta com una extensió de la seva pintura, els crea a partir de la construcció i la desconstrucció (deformació) del mateix objecte.
Barceló va començar a treballar la ceràmica el 1995, durant la seva estada a Mali. Encara que potser de manera una mica imprevista. L'obligatorietat d'haver de pintar els seus quadres al resguard de la sorra i el vent del país, el va portar a interessar-se i experimentar altres tècniques artístiques que s'adaptessin millor al clima.
Les peces que s'elaboren passen per una primera fase de creació, a una segona fase de deformació (destrossant, tallant o copejant), així crea unes peces personals, atraients i curioses, Barceló les fa servir com a llenços per a pintures, imitant l'estil que recorda les pintures prehistòriques. Tornant al començament dels temps en què trobem les primeres mostres d'art a la història de la humanitat.