dissabte, 29 de desembre del 2012

BEGIN THE BEGUINE



Malgrat el apocalíptic avís sobre la fi del món del calendari Maia, iniciem un nou any i novament sentim la necessitat de reinventar-nos, aquesta necessitat de canviar és una constant dels éssers humans, per descomptat no és nova ni pertany només a un tipus de societat, a tot el món s'utilitza l'any nou per reiniciar nous projectes, tornar a estudiar aquell idioma que tant se'ns resisteix, aprimar-nos, deixar de fumar ...         
Segons els nostres intents d'anys anteriors, l'esperança de tenir èxit aquesta vegada no és molt encoratjadora, com explicaríem llavors que seguim creient irracionalment que aquest nou any ho aconseguirem? potser perquè si creguéssim que el nostre futur serà pitjor que el present (res difícil de pensar en els moments actuals) la vida deixaria de tenir sentit, només la confiança d'aconseguir un futur millor ens ajuda a mantenir el nostre estat d'ànim i conservar la salut física i mental.
Aquests bons desitjos de canvi ens ofereixen una recompensa immediata, augmenta la nostra autoestima, però hauríem de proposar-nos petits canvis en els nostres hàbits que siguin realistes si volem tenir èxit, ja que la força de voluntat sol minvar a mesura que passa el temps. Si aconseguim mantenir un estat d'ànim positiu i planificar amb molta atenció els nostres petits canvis, la recompensa serà el plaer de l'èxit obtingut.

Joan Cujan 2012 - 2013