dissabte, 7 de novembre del 2015

UNA PASTISSERIA A TÔQUIO



Una pastisseria a Tòquio ', de la japonesa Naomi Kawase, que va inaugurar la secció, "Un certain regard" en l'últim Festival de Cannes i va aconseguir el premi a la millor direcció a la Seminci de Valladolid, és una ostentació de sensibilitat.

Trama: Sentaro, home de mitjana edat i passat complex, regenta una petita pastisseria especialitzada en dorayakis (mítics bescuits farcits de salsa de mongetes vermelles). Al seu senzill local s'apropa l'anciana Tokue (l'octogenària actriu Kirin Kiti perfila, a través de gestos gairebé imperceptibles, una actuació commovedora), que s'ofereix a ajudar a la cuina. Després de no pocs dubtes, Sentaro accedeix a contractar-la. La sorpresa està servida perquè Tokue li demostrarà immediatament que té màgia a les mans i, a través de la seva recepta secreta, crea uns pastissets tan deliciosos que el negoci prospera com mai. A l'aire dels cirerers en flor que jalonen el passeig en el qual està ubicat l'establiment, Sentaro i Tokue obriran els seus cors, es comptaran velles ferides i intentaran vèncer les no poques, i greus, travetes que la vida els planteja.

La nostra societat no sempre està disposada a deixar que els nostres somnis es converteixin en realitat. A vegades acaba amb les nostres esperances. Però és màgica la felicitat que sentim quan superem aquestes dificultats. La majoria de nosaltres ha viscut fracassos a la vida, però el cert és que tots nosaltres tenim capacitat per seguir vivint malgrat tot.

Sense un gra de sucre de més, una pastisseria a Tòquio ens demostra que mai és tard per complir un somni. Podríem resumir-la en una sola frase: "Cada un de nosaltres li dóna sentit a la vida dels altres"


Una pastisseria a Tòquio
Direcció: Naomi Kawase
Guió: Naomi Kawase (Basat en la novel·la An, de Durian Sukegawa)
Intèrprets: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Miyoko Asada
Fotografia: Shigeki Akiyama
Música: David Hadjadj
Muntatge: Tina Baz
Japó / 2015/113 minuts

Tràiler: https://youtu.be/-WfTz1bJE7U