dimarts, 12 de setembre del 2023

JAUME PLENSA - POESIA DEL SILENCI - LA PEDRERA


JAUME PLENSA. POESIA DEL SILENCI - LA PEDRERA
Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels escultors més reconeguts internacionalment de l'escultura contemporània actual, el seu treball se centra en la figura humana, i la lletra com a elements constitutius de la seva obra. Aquesta relació de Plensa amb la literatura, i especialment amb la poesia, és el fil conductor d'aquesta mostra, en la qual també són presents altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria com el silenci, el somni, la música i la família.
Per a l'artista cada lletra té una bellesa única, però totes juntes són una mostra de la diversitat del món i de la convivència entre diferents cultures. Tal com explica: Una lletra no sembla res, és una cosa humil, però unida a d'altres formen paraules, i les paraules formen textos i els textos, pensament.
Una exposició única per descobrir el Plensa més íntim i desconegut. Ens mostra la influència que ha tingut la literatura, el llenguatge i l'alfabet en la seva obra. De visita obligada, vaig estar més de tres hores, la millor i més completa exposició que he vist mai de Plensa. Com trobo a faltar l'anunci d'una fundació de Plensa a Barcelona, abans que la seva obra acabi repartida als museus de Madrid.