dissabte, 11 de març del 2023

INFLAT -ESDAPC (TECLA SALA)


INFLAT -ESDAPC (TECLA SALA)
Un viatge entre dimensions, una mirada al món. És una exposició basada en la novel·la Planilàndia (1884), d'Edwin Abbott
El viatge comença a Puntilàndia, on no té cabuda cap dimensió. Parla de l'individualisme des d'una actitud conscient, pensant només a partir d'un mateix, sense contemplar preocupacions pel món que ens envolta; així doncs, no assumint les nostres obligacions envers la societat i negant altres realitats que no són la pròpia. La segona parada és Linialàndia un món creat a partir d'una successió contínua i indefinida de punts que l'ull humà interpreta com una línia. Segueix a Planilàndia, on existeixen figures planes amb diversos angles i costats. Seguint el recorregut, el quart món és Esferalàndia, format per diferents volums en una superfície creada a partir de punts equidistants a un costat interior anomenat centre.
Reflecteix una societat utòpica, ja que no existeix la separació de poders, els individus (punts) continuen cercant un líder, un fals profeta, que només perpetua l'statu quo anterior. Malgrat que ja punts que desitgen canviar, acaben atrapats pels falsos profetes, que aconsegueixen transformar-los, incorporar-los al poder unificador que els controla.