diumenge, 7 de febrer del 2021

CABELLO/CARCELLER (I AM A STRANGER, AND I AM MOVING)

El títol de l'exposició és una cita de l'última conferència que va donar David Wojnarowicz abans de morir de sida el 1992.

Tots els moviments d'alliberament encaminats a superar cotilles que constrenyen a la societat acaben sent col·lectius, perquè és la força de la munió de gent, la que canvia el rumb dels esdeveniments. Però tota revolució, comença en un mateix, al llarg de la història, persones que se senten diferents, s'enfronten a una societat que els discrimina, que atempta contra la seva llibertat de ser, són objecte d'una violència permanent contra la seva existència.

És una exposició que reuneix obres recents de Cabello/Carceller (dibuixos, fotografies, vídeo) que conformen una instal·lació en què el vídeo "Moviments per a una manifestació en solitari, 2020", és la peça fonamental, es pot veure com la performance Perla Zuñiga sosté una pancarta que cita un fragment de la coneguda frase de Baruch Spinoza "El que pot un cos" mentre dansa. Perla amb el moviment del cos, es transforma en pancarta, túnica, lluita...

Des del meu parer, el "CONCEPTE" va molt més enllà de l'obra exposada.

https://youtu.be/oaZ6eZn5d58  
VIDEO: Moviments per a una manifestació en solitari, 2020 (teaser)