dissabte, 10 de febrer del 2024

NURIA PLA MONTSENY (1916-2011) - CASA-MUSEU

NURIA PLA MONTSENY (1916-2011)

Va finalitzar els estudis de medicina el 1940 a la Universitat de Barcelona i va ser una de les primeres dones que es van graduar en aquesta facultat a Catalunya.
Amb una personalitat polifacètica i gran sentit empresarial, es va fer càrrec a partir del 1940 de l'institut farmacèutic que havien fundat el seu pare i Joaquín Ravetllat, continuant així les activitats comercials del mateix fins al 1980 i habitant la casa fins a la creació el 2011, de la Fundació i el Museu.
La seva passió per la cultura i les arts, potser heretada de la seva mare, la va portar a iniciar el que arribaria a ser una gran col·lecció de moble espanyol dels segles XVI al XVIII, on s'inclouen també talles, teixits, miralls i objectes de plata.
Dins dels mobles va escollir de manera preferent el secreter, la taula i el rebost per considerar-los com els més representatius de la cultura espanyola, aconseguint reunir una col·lecció única al món per al gaudi dels visitants de la seva Fundació i Casa Museu.
CASA - MUSEU
L'edifici del museu: Ideat i construït el 1928 per Adolf Florensa i Ferrer - L'il·lustre arquitecte de la Casa Cambó i restaurador de Drassanes o el Claustre de la Catedral de Barcelona, es va inspirar a les masies tradicionals per idear aquesta construcció arquitectònica única que es distingeix per la seva doble façana envoltada per més de 3 hectàrees de naturalesa dels Jardins del Doctor Pla i Armengol.