dissabte, 1 de febrer del 2014

FENT AMICS (manipulant sentiments)

 


Generalment són persones que s'expressen bé i tenen un índex d'intel·ligència superior a la mitjana, però tenen desordres de comportament. La característica més destacada és el deteriorament de les interaccions socials, incapacitat de desenvolupar relacions amb els altres i falta d'empatia, poden demostrar ansietat visible, o explotar en un atac de ràbia.
Encara que sovint pot semblar que tenen un vocabulari ampli, expressant-se de vegades son com "petits professors", que ens volen ensenyar el que és la vida, en el fons són molt literals i repetitius, els agrada la societat, però els sobren les persones.
Solen trobar dificultats buscant ocupació a causa de la seva poca habilitat per a les entrevistes o per el seu perfil en els tests de personalitat.
Els costa mantenir relacions de parella estables.
A causa del seu aïllament social, pensen ser el centre de sospites equivocades i xafarderies d'altres. "Són miops mentals", no poden saber el que una altra gent està pensant o sentint, no estan tractant que t'enfadis, en el fons no estan interessats en l'amistat, jutgen erròniament, les persones només existeixen en blanc o en negre, o estan a favor o encontra. Són intransigents, incapaços d'entendre el punt de vista dels altres, tenen com a única obsessió el patiment.
Aquestes persones se senten atretes per algú amb un perfil o aptituds similars, que els fa creure que els seus problemes s'originen en la infància, que mai han estat estimats i que només ells els comprenen i comparteixen els seus interessos.


Aquarel·la i text:   Joan Cujan